Kategorier
Inredning

Mattor – vanliga frågor och svar 

Varför ska man överhuvudtaget använda sig av mattor i hemmet? Har man ett fint golv så är det väl ingen mening att täcka för det med en matta? Det ena kommer inte att utesluta det andra. Tyvärr så ser man att många väljer bort mattor och där det senare argumentet är vanligt: man har kanske lagt ett nytt golv och vill låta det hamna i blickfånget. Vi skulle emellertid säga att detta gör att man också får en bostad som känns stel och tråkig. 

Mattor har en förmåga att både rama in och binda samman. Det snygga golvet i din bostad göms inte av mattor. Tvärtom: det blir bara snyggare och får ett tydligare fokus. Här nedan tänkte vi ge ytterligare information och råd kring mattor. Något som vi gör genom att svara på några vanliga frågor – enligt följande: 

Var hittar jag bra mattor? 

Mattor kommer i olika material, olika storlekar, olika strukturer och olika former. Dessutom handlar det också om olika priser. Vissa mattor är riktigt dyra, medan andra är billigare. Mattor från Rusta är ett bra alternativ både vad gäller urval och vad gäller priser. Du behöver inte spränga plånboken för att hitta riktigt fina mattor av god kvalitet. Dessutom kan du också beställa från nätet, något som ger dig en väldigt smidig affär. 

Vad ska jag tänka på inför köpet? 

Tänk på att mäta upp rummet innan så att den matta du beställer inte blir för stor – eller för liten. Kolla även exempelvis material kontra slitage. Ska du ha en matta i ett rum där ett högt slitage finns så bör du också välja ett material som klarar detta. Exempelvis jute eller bast är ett bra alternativ för detta. Ska du handla online så kan du också med fördel se över kundrecensioner och få en bra bild över kvaliteten på mattorna.