Kategorier
Flytt

Planering är A och O vid en flytt

Det gemensamma vid alla flyttar är det slutgiltiga resultatet är något som till mångt och mycket avgörs av hur den initiala planeringen sett ut. Det vill säga – har man som privatperson redan tidigt börjat packa, hyrt ett lämpligt transportmedel samt engagerat sina vänner under den helg som flytten i fråga ska äga rum; ja, då har man också en större chans att se tillbaka på en flytt som förflutit utan några större problem.

Har man – som tyvärr många gör – istället påbörjat sin packning under samma dag, ringt efter en släpvagn någon dag innan samt varit sent ute att kontakta vänner och bekanta. Det är just de flyttarna som skapar stress, som gör att man inte hinner och som gör att saker och föremål går sönder.

Information underlättar vid en pianoflytt i Stockholm

En god planering avgör mycket och det många inte tänker på är att denna tanke även är något som gäller för professionella flyttföretag och vid anlitande av sådana. Detta kanske särskilt om det handlar om något tungt som ska flyttas och om vi ger ett exempel på ett sådant moment så kan vi säga att du ska flytta i Stockholm.

För denna flytt så har du kontaktat en flyttfirma; men du har glömt att meddela denna vad som ska flyttas. Det vill säga – du har bara sagt att du ska flytta och den flyttfirma du anlitat i Stockholm tar för givet att du äger ”vanliga” saker. En soffa, en säng, fåtöljer och en massa bohag i form av skivor, porslin och böcker. De blir därför chockade då de i din lägenhet i Stockholm – belägen högst upp i en fastighet – upptäcker ett stort piano.

Kommer de då att kunna lösa denna pianoflytt? Troligen inte; åtminstone inte under den överenskomna tiden. Skulle de kunnat lösa din pianoflytt om du meddelat dem direkt om att en sådan tung pjäs ingick i ditt möblemang? Utan tvekan!

Det är också dit vi vill komma; en flyttfirma är även de beroende av information och detta för att deras planering ska bli så bra som möjligt. I det här fallet så kanske de haft fler anställda eller använt exempelvis en skylift för att klara din pianoflytt.

Kort sagt; de flesta flyttföretag i Stockholm har den rätta kompetensen för att klara av exempelvis en pianoflytt – men för att kunna visa denna så krävs det att kunderna redan tidigt delger dem om vad som finns i bohaget och om det finns något särskilt som man måste tänka på. Ska du genomföra en pianoflytt så kan du läsa mer här: www.pianoflyttstockholm.com