Kategorier
Golvslipning

Att tänka på vid golvslipning i Stockholm

Funderar du på att ta itu med golvslipning på egen hand? Läs här först, så tänker du förmodligen om. Anlita professionella golvslipare i Stockholm istället.

Varför vill man slipa om ett golv? Det självklara svaret är att man har ett gammalt trägolv som är slitet och ser trist ut. Ett sådant golv kan sänka intrycket i hela bostaden. Kanske har man fixat en massa annat, renoverat och hållit på. Ny färg på väggar och tak. Men resultatet känns ändå inte riktigt bra, eftersom golvet drar ned.

Det är då man börjar fundera på golvslipning. Och är du lite händig så tänker du säkert att du kan klara av att göra det själv. Allt annat du gjort – målande, tapetsering, kanske till och med kakling – har ju blivit bra, så varför skulle det inte gå bra att slipa golvet själv också?

Golvslipning kräver två olika maskiner

Det finns dock en del aber. Förvisso är det inte svårt att hitta en golvslipningsmaskin att hyra i Stockholm, men det är verkligen inte bara att tuta och köra. Jobbet måste göras med ett jämnt tryck över hela ytan. Och om du råkar stanna till en aldrig så liten stund så blir det genast ojämnt.

Dessutom behövs det en särskild slip för att ta golvet intill listerna. Den stora slipmaskinen kommer nämligen inte riktigt åt hela vägen in. Då gäller det att du får till en perfekt övergång till ytan som den stora maskinen slipat. Så, summa summarum, det smartaste är nog att anlita professionella golvslipare för att göra jobbet.