Kategorier
Golvslipning

Golvslipning i Stockholm – förnya parketten

Om ditt parkettgolv i fiskbensmönster har sett sina bästa dagar, kan du slipa det. Anlita en firma som utför golvslipning i Stockholm och golvet blir som nytt.

Att slipa om ett golv kan upplevas som ett reptrick. Ett golv som blivit utsatt för många tuffa prövningar kan plötsligt blänka som i fornstora dagar. Det spelar ingen roll om några parkettstavar förstörts mekaniskt eller av vattenläckage. Sådana skador kan en hantverkare enkelt fixa till.

Du har köpt en villa i en förort till Stockholm. Villan har en stor matsal med ett parkettgolv i fiskben som säkert varit vackert i oskadat skick. Nu har golvet färgskiftningar och diverse skador. Förmodligen har golvet varit täckt av flera mindre mattor och solljuset har blekt de öppna ytorna. Sådant försvårar en framtida möblering.

Golvslipning i Stockholm – kontakta expert

Inför inflyttningen beslutar du och familjen att samtliga golv i villan ska slipas om. Du kontaktar därför en firma som har hantverkare som är experter på att slipa golv i Stockholm. En representant från firman kommer på besök. Ni konstaterar att vissa parkettstavar måste ersättas med nya. Golvsliparen tar fram sådana på firmans egna verkstad.

Matsalen gränsar till två rum som har massiva trägolv. De golven behöver också slipas om. Trösklarna mellan rummen ser eländiga ut och är slitna. Golvsliparen sätter dit nya så att övergången mellan parkett- och trägolv blir diskret. När golven är slipade behöver de ytbehandlas. Det finns flera alternativ, men familjen bestämmer att låta alla golv bli behandlade med hårdvax.